Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trosky 2010 poprvé

22. 8. 2010

Nejdřív ale jedna fotka z návštěvy. 

1-u-frycu.jpg

Renča nám názorně ukazuje, jak mají v rybníčku u chaty vycvičené kapry, žerou jí z ruky. Dělá to proto, že den před tím v TV NOVA ukazovali jiný rybník, kde kapři dělají to samé, jen to prohlásili za raritu. No, je okurková sezóna, my víme. Že v TV říkají pravdu jen někdy, jsme si už zvykli  

V neděli odpoledně tedy sedáme na kola s směřujeme k Troskám.  Na Podhůře snad poprvé potkáváme místní lokálku. 

2-motorak-pod-steblovicemi.jpg

Dál tedy na Dolní mlýn a po asfaltce nahoru ke Slatějovu. Je tu ale malý problém. Už jak jsme sjížděli k Dolnímu mlýnu, vydávalo Olinky kolo divné zvuky. Jak se ukázalo, byla to přední odrazka, naneštěstí jsme nikdo neměli po ruce desítku klíč, i když všechny ostatní jsme já i Kája (on) s sebou měli, jen tu desítku....... Olinka byla sice chvilku nervózní, že jí Kája chce ničit nové kolo, ale pak sama uznala, že to nepůjde vyřešit jinak, než prostým urváním odrazky, tuhle část kola prostě potřebovat nebude a basta. My zatím čekali a kochali se pohledem na Trosky. 

3-trosky-od-krenov.jpg

Pak vteřinová zastávka u hospody (Letní restaurace) ve Slatějově, kde se nezastavíme (ta hospoda je z druhé strany a strašně to tam smrdí ). 

4-lesni-restaurace-ve-slatejove.jpg

Projedeme Troskovice, 

5-trosky-z-troskovic.jpg

sjedem z krásného kopce a už jsme na Vidláku. Dáme kofolu a pokračujeme k Věžáku, pak už na nás čeká letos poprvé výšlap "oblíbeného" Pleskoťáku. Holky si ale nejdřív skočily odlehčit

6-pred-vyslapem-pleskotaku.jpg

Lidi představte si, že při té letošní bídě, kdy máme díky objektivním i subjektivním překážkám naježděno jen pár stovek kilometrů, to nebylo ani tak hrozné. Dokonce bychom všichni řekli, že to bylo skvě. Když si vzpomeneme, že vloni jsme poprvé ten kopec šlapali pěšky, tak letos poprvé to jedeme klidně převody 2/3, někdo i s těžším. 

To si zaslouží odměnu v podobě černé třináctky svijanské v Libošovicích. Pak už jedeme obvyklou cestou přes Hůru a Stéblovice domů. Olinka s Kájou a Dádou jako vždy přes Humprecht.

Sice už se tešíme na další výlet, ale s tím počasím není vůbec nic jisté ... 

7-mapa.jpg

8-profil.jpg

9-statistika.png

 

 

Náhledy fotografií ze složky Trosky 2010 poprvé

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář