Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Trosky

29. 7. 2009

Tentokrát jedeme ve třech, přidala se k nám Dája. Začínáme výšlapem do Stéblovic, protože padl první návrh stavit se na Mladějově na výbornou černou svijanskou třináctku. Je tu tedy krásný a pro někoho i nebezpečný sjezd. Já dokonce předjel i starou jawu 250! Na křižovatce před Mladějovem se plán mění, odbočujeme vlevo směrem na Rověň. Po chvíli nás zaujmou stavení vpravo u lesa, říkáme si, že tam jistě musí být nějaká zkratka na Dolní mlýn. A opravdu tomu tak je, potkáváme totiž jednoho domorodce s miminem, se kterým si holky hezky požvatlaly (teda jako s tím miminem), já z dědečka velmi inteligentním rozhovorem zatím vytěžil informaci, že se máme dát za prvním stavením vpravo.

1-bacov.jpg

Ono to asi není moc vidět, ale na tom plotě vpravo je cedulka s nápisem Dola, Nebák, Trosky. Zprvu je to trošku o strach, ale sjet se to dá.

2-bacov-zkratka.jpg

Zkratka končí můstkem a už jsme na červené značce od Mladějova k Dolskému mlýnu. Je to kouzelné zákoutí s mnoha chatičkami, jedna bohužel nepřežila nedávnou vichřici, padl na ní  statný smrk.

5-dolni-mlyn-polom.jpg

Ten světlý flek to je dým z kamen a plachtou zakrytá poškozená chatička. I u Dolního mlýna vítr celkem řádil.

7-dolni-mlyn-padly-rozcestnik.jpg

Chvíli jsme váhali, zda to nevzít podle Žehrovky na Nebák, ale příchozí turisté nám sdělili, že padlé stromy průjezd neumožňují, a tak tedy pokračujeme dále po silnici na Trosky.

8-vyslap-do-krenov.jpg

Je to pravda do kopce, ale až na posledních pár sovek metrů se to šlape hezky. Jakmile vyjedeme z lesa, uchvátí nás pohled na Trosky.

91-trosky-od-krenov.jpg

Ty byly stále blíž

92-trosky-od-slatejova.jpg

a blíž.

93-trosky-od-troskovic.jpg

To je tedy už bezprostřední fotka od Troskovic, o kousek dál tam najdete muzem panenek a plyšových medvídků.

94-troskovice-muzeum-panenek.jpg

Nyní nás tedy čeká sjezd k Vidláku, fotím ještě odbočku do Štervenska, kudy jsme letos už také jeli. Černé svijanské si dáme až v oblíbené hospodě na Vidláku a pokračujeme dále k Věžáku.Kousek za Vidlákem si můžete po pravé straně všimnout zajímavé jeskyňky.

97-jeskynka-pod-vidlakem.jpg

Na křižovatce pod Chlumem míjíme padlou borovici.

98-padla-borovice-na-krizovatce-pod-chlumem.jpg

Pleskotský kopec je už náš kamarád a tak jsme za chvíli už pod Humprechtem. Nešlapeme ale nahoru, zkoušíme to parkem v pravo.

99-zkratka-pod-humprechtem.jpg

Není to takový kopec a příště to asi vezmeme také tudy. Dojede se až na kolbiště.

992-kolbiste.jpg

No a to jsme už doma.

993-mapa.gif

994-profil.jpg

995-statistika.gif

 

Náhledy fotografií ze složky Na Trosky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář