Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hospodaření obce v roce 2010

16. 3. 2011

Tahle tabulka o více než 300 řádcích by si jistě zasloužila podrobnějšího rozboru, ale daleko zajímavější bude porovnání za rok. Nyní vystavené údaje jdou totiž za minulým zastupitelstvem.

Některé položky mě ale zaujaly. Tak například jsme utratili 3,5 tisíce za nějaké "Ozdrav.hosp.zvířat,pol.a spec.plod.a svl.vet.péče", co to asi je? Vakcinace proti vzteklině? V rozpočtu jsme ale měli 10 tisíc, takže zde je 65% úspora.

Téměř půl miliónu nám jde do rozpočtu ze správy v lesním hospodářství, když náklady máme asi poloviční, to je dobrý business! Dle přehledu zde ale platíme 22 tisíc plat (ročně). To je nějaký příspěvek hajnému?

Určitě vás ale bude zajímat, že na platech, odměnách a zákonném pojištění obec vydala 8,642 miliónu. Spolu s dalšími výdaji na provoz nám pak v rozpočtu už opravdu mnoho peněz nezbývá, doslova se dá říci, že to je každým rokem jen pár miliónů. Je však velmi potěšující, že na posledním veřejném zasedání zastupitelé konečně začali tuto věc řešit. Nebudu psát, že dobře, nyní pouze pochválím krok správným směrem, že to konečně po 20 letech někoho napadlo.

Spolu se závěrečným účtem (mimochodem víte, že 10 000 ročně dostane každý rok Pionýrská skupina?) a rozborem hospodaření (kde najdete v % skutečnost proti rozpočtu) obec vystavila i zprávu o přezkoumání hospodaření v roce 2010 (DOC). Provádí jí úředníci z kraje a praví se v ní, že nedostatků nalezeno nebylo.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář