Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starosta, místostarosta i rada zvoleni

10. 11. 2010

I když jsem čekal, že tentokrát bude veřejné ustavující zasedání vedení našeho městečka hodně sledované, až takový zájem jsem opravdu nepředpokládal.

 hojna-navsteva.jpg

Překvapení čekalo na přítomné občany Sobotky už v předsálí! Kdosi tam po nich chtěl podpis! To snad měla být nějaká prezenční listina??? Kdo si proboha osobuje sledovat, kdo tu je a kdo tu není? Vysvětlení: prý podepsaní dostanou chlebíček, řekla mi sousedka.....

To bych pak asi obrečel, kdybych ho nedostal, ale žádné občerstvení se nekonalo :-(

Ví někdo z jakého titulu toto obec dělá?

Ale zpět k té taškařici. Slovo si vzal nejprve starý pan starosta Tlášek a po něm pan tajemník, který přítomné seznámil s výsledkem komunálních voleb. Schváleno pak bylo, že starosta i místostarosta budou placené funkce, a to už bylo hlasování o novém starostovi nadohled.

Ovšem přišlo další zklamání, neřku-li přímo naštvání. Pan tajemník začal popisovat volební řád a ačkoliv mu žádný komentář nepřísluší, bez skrupulí zastupitelům oznámil, že tajná volba bude nejlepší, což předestřelo věci budoucí. Živá Sobotka se sice pokusila veřejnou volbu prosadit, ale byla osamocena, a tak jako v minulosti i tentokrát naši zastupitelé volili v pohodlí anonymity.

Už jako úsměvné považuji obstrukce s textem volebního řádu a jeho pozdější aplikaci panem tajemníkem na předložené výsledky, kde se dostalo i na malý kurz matematiky.

Díky tajnému hlasování to pak vše šlo ráz na ráz. Návrhy, odchod husím pochodem do vedlejší místnosti, návrat husím krokem zpět, chvilka čekání na Pavlínku Guciovou a seznámení s výsledky. Takže abych nezdržoval už to vezmu zkrátka:

Starosta: Stanislav Tlášek

Místostarosta: Bc. Jan Janatka

janatka.jpg tlasek.jpg

Rada: ing. Lubor Jenček, Bc. Luboš patka, Bc. Barbora Špicarová Stašková

Předseda finančního výboru: ing. Jan Jirásek

Předseda kontrolního výboru: Jaroslav Šolc.

Nedá se tedy říci, že by nezavlál čerstvý vítr, v nejvyšším velení jsou čtyři nové tváře, tak doufejme, že ty staré bardy nějak pohoní a povede se jim naplnit předvolební sliby i vlastní očekávání. Že nedošlo ke kompletní výměně je jen dobře, alespoň bude zachována kontinuita a noví zastupitelé budou mít možnost se od těch starých vše potřebné naučit.

Ještě bych měl doplnit, že oddávajícími v příštích čtyřech letech budou:

Jaroslav Šolc, Bc. Barbora Špicarová Stašková, Dana Vejnárková. Ing. Jan Jirásek a Mgr. Jana Knapová.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář