Jdi na obsah Jdi na menu
 


2011 - Vyskeř - Kacanova - Rohatsko

4. 9. 2011

Přesně podle jízdního řádu vystupujeme v 9:45 na Vyskři (za oknem toho autobusu je právě ten nerudný, nepříjmený, sprostý řidič).

 

01-vysker-cyklobus.jpg

 

Po stopě červeného a zeleného cyklobusu se vydáváme směrem na Kacanova. Už před třemi týdny, když jsme tudy jeli na Malou Skálu, několikrát jsme si všimli upoutávky nabádající odbočit vlevo na místo zvané "U dědka". V Mladostově tedy na nic nečekáme a dáváme se podle cedulky k této samotě.

 

02-mladostov-u-dedka.jpg

 

Mno, takhle to tam vypadá, po pravé straně je pak ještě velké roubené stavení. Nevím, co to je. Hospoda? Hotel? Penzion? Asi od každého trochu, připadlo nám, že sem asi jezdí lidé z města užít si klidu a rustikálních ozvěn žití na venkově postaru.

Protože nás nic neláká k tomu, se tu zastavit, vracíme se na silnisi a sjíždíme hezkým, příjemným a i bezpečným sjezdem až do Kacanov.

 

03-kacanovy-koupaliste.jpg

Kdo by tom zatoužil, může se osvěžit na místním hezkém koupališti, nám ale dnes počasí nepřeje, zaujme nás ještě hezké jezírko se skalkou za plotem domu u silnice.

 

04-kacanovy-jezirko-se-skalkou.jpg

Dále už je to známá stezka vedoucí nás do Skokov a dále pak až na Kost. Tam ale nedojedeme, protože jsme si včera nechali po jedné oslavě na Rohatsku auto, a tak odbočujeme na Kamenici a po klidné silničce sjedeme přes Přepeře, Obruby a kolem starého pískového lomu až na Rohatsko.

 

05-rohatsko-drevosochani.jpg

Ještě než přejedem koleje a vjedema na Rohatsko vidíme na poli pár aut a ceduli "Dřevosochání", evidentně bez většího zájmu, škoda, kdyby to mělo nějakou propagaci, jistě se sem pár zájemců vydalo.

My tedy nakládáme kola do Nubirky a domů už nedojíždíme po svých. To jsme zvědaví, kolik toho letos ještě najdeme, zatím to na víc jak pár stovek kilometrů nevypadá :-( Pravděpodobně to nedotáhneme ani na ty čtyři stovky z minulého roku.

 

06-mapa.jpg

 

07-profil.jpg

 

08-statistika.png

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2011 Vyskeř Kacanova Rohatsko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář