Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolem Hůry

8. 7. 2009

Počasí je letos takové jaké je, a tak jsme museli se startem etapy počkat, až se přežene malá přeháňka. Sedáme na kola a po panelce projíždíme skrz Agrochov nahoře nad Sobotkou, ale tentokrát na Čakan stoupat nebudeme, ještě před ní odbočujeme vlevo do Zajakur. Oficiálně je to sice slepá silnice, ale na konci to vemte kolem lípy vpravo a vyjedete v Příchvoji u hřbitova.

1-zajakury-panorama.jpg

Panoramata kolem Sobotky jsou opravdu úchvatná, toto nad Zajakurami není výjimkou. Vlevo jsou vidět Trosky, vpravo pak Prachov.

Z Příchvoje je to hezký sjezd, nic náročného, prostě se pohodlně svezete. Otevře se před vámi celkem neznámý pohled na Šalandu.

2-prichvoj-panorama.jpg

Projedeme pod krajskou silnicí na Jičín a už jsme na Samšině. Vyfotili jsme vám hospodu (je to vedlejší barák vlevo od toho na fotce), kde jsme před časem dopadli jak sedláci u Chlumce.

3-samsina-hospoda.jpg

Pokračujeme dále do Zámostí, na křižovatce fotíme hezkou, ale asi opuštěnou roubenku přímo na křižovatce. Podobných roubenek  je v Českém ráji ještě hodně.

4-zamosti.jpg

A to už se blížíme k Mladějovu, vpravo je vidět Loveč a za ní Střelečská Hůra. Mladějovem profrčíme, vlevo jsou neoblíbené serpentýny do Stéblovic, tedy pokud nejedete dolů.

6-serpentiny-do-steblovic.jpg

Míjíme Roveň a za chvíli už projíždíme Malechovicemi.

7-rybnik-v-malechovicich.jpg

Asi to není moc vidět, ale vpravo v rybníce sedí vodník! 

V Libošovicích jsme chtěli povečeřet, ale raději pokračujeme až do hotelu Ort. Abychom se tentokrát vyhnuli výšlapu na Humprecht a cestu si ještě trochu natáhli, stoupáme z Nepřívěce na Hůru, kterou jsme dnes hezky objeli. No a pak už je tu jen sjezd do Sobotky ze Stéblovic.

8-mapa.gif

9-vyskovy-profil.jpg

91-statistika.gif

 

Náhledy fotografií ze složky Kolem Hůry

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář